Carmilla Corporaal uit Heiloo blij met nieuwe donorwet [VIDEO]

woensdag 14 februari 2018 13.21 uur | laatst gewijzigd: donderdag 15 februari 2018 09.47 uur | auteur: BEAT FM

Carmilla Corporaal uit Heiloo is blij met de nieuwe donorwet. De Eerste Kamer besloot dinsdag dat Nederlanders automatisch donor zijn, tenzij ze laten registeren dit niet te willen.

Zelf vond de ex-dialysepatiënt in 2016 een donornier.Voor Carmilla was het gisteren een bijzondere dag. Achter de televisie gekluisterd, turfde zij met de voor- en tegenstemmen mee. Uiteindelijk stemde een kleine meerderheid voor de wet, wat betekent dat over twee jaar een actief donorregistratiesysteem wordt ingevoerd. De nieuwe wet betekent dat als je zelf geen keuze maakt, je automatisch donor bent. 

Dat Nederlanders nu een keuze moeten maken, maakt mensen volgens Carmilla ook bewuster van de urgentie van donorregistratie . "Mensen zullen het er nu vaker aan de keukentafel over hebben. Of dat nu positief of negatief is, het is gewoon erg belangrijk dat het wordt besproken."

De Heiloose hoopt dat de wachtlijsten door deze wet korter worden en mensen niet meer 'zo vreselijk lang' op een donororganen hoeven te wachten. "En dat er ook minder mensen overlijden, want dat gebeurt ook nog steeds" (bron: NH).